SJUKHUSPROJEKTET I TANZANIA

En föreläsning som berör!

Sjukhusprojektet i Tanzania – En föreläsning som berör med Bernt Johansson och Thorsten Andreassen

Följ med på en resa från starten 2004 på sjukhusprojektet och lyssna till hur tre entreprenörer Ole Lobulu, Bernt Johansson och Kjell Åström träffas och med eget kapital drog igång ett fantastiskt sjukhusprojekt på masaisteppen i norra Tanzania. Idag har det utvecklats till en byutveckling kring sjukhusområdet.
Bernt Johanssson berättar etusiasmerande hur han träffade Ole Lobulu och hur dom tillsammans grundade  Insamlings-stiftelsen SweTan. Mötet med högste masailedaren där Bernt blir utnämnd till hedersmasai. Masaicermoni med dans och suggestiv musik. Hur många av de arbetslösa ungdomarna blir sysselsatta och aktiverade i olika arbetsuppgifter och aktiviteter.

Handling!

Det genomgående och som får projektet att leva vidare är handlingen. Att handla på en tro och övertygelse, att göra gott för andra villkorslöst ger också ett gott liv tillbaka. Action is The Key!

Thorsten Andreassen
fungerar som en moderator och står även för en del underhållande inslag i form av magi och komisk jonglering mellan bildspel och videoinslag från deras gemensamma resor till Tanzania och sjukhusprojektet på Masaisteppen.